Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Ναρθηκάκια και γυαλιά νο 2

        Όσον αφορά τα γυαλιά, τα πράγματα είναι καλά. Το παιδί τα κρατάει, δεν τα βγάζει και γενικά τα φοράει από 3 έως 4 ώρες την ημέρα. Η παιδοφθαλμίατρος μας είπε ότι είναι καλυμμένη με αυτές τις ώρες. Κυρίως τα φοράει όταν είναι στον ορθοστάτη ή στο πόνυ, όταν βλέπει κάτι στην τηλεόραση, όταν κοιτάζει βιβλία, όταν τρώει, στην εργοθεραπεία κλπ δηλαδή όπου δεν κινείται και δεν υπάρχει φόβος να τα στραβώσει. Όταν τον αφήνουμε π.χ να μπουσουλάει ή να παίζει όπου θέλει, τα βγάζουμε. Επίσης δεν του τα φοράμε όταν είναι άρρωστος. Μπορεί να τα βγάζει μόνος του, αλλά δεν μπορεί να τα βάζει
      Όσον αφορά όμως τα ναρθηκάκια, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. Τα φοράγαμε στο μεσημεριανό ύπνο, ο οποίος κρατάει κανονικά γύρω στις δύο δυόμισυ ώρες ή καμιά φορά τρεις ώρες. Με τα ναρθηκάκια όμως σε μία ώρα ή σε 45 λεπτά ξύπναγε και δεν ξανακοιμότανε. Υποθέτω ότι πήγαινε να γυρίσει μέσα στον ύπνο του, δεν μπορούσε καλά, καταλάβαινε τα ναρθηκάκια και άρχιζε να κλαίει. ΄Ετσι, από την έλλειψη ύπνου, όλο το απόγευμα σερνότανε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Η βελτίωση βέβαια στα πόδια του, παρόλο που τα φορέσαμε μόνο 25 μέρες, ήταν πολύ μεγάλη. Μετά αρχίσανε οι ιώσεις  και οι πυρετοί, και σταματήσαμε να τα φοράμε.
Σήμερα θα ξαναρχίσουμε. Είπαμε με τη φυσιοθεραπεύτρια να του τα βάζω το βράδυ για ένα δίωρο αρχικά. Επειδή το βράδυ ο ύπνος είναι πιο βαρύς από του μεσημεριού, πέφτει δηλ. και μπορεί να είναι ακίνητος στην ίδια θέση 2-3 ώρες, είπαμε να τα βάζουμε γύρω στις εννιάμισυ που κοιμάται και στις εντεκάμισυ δώδεκα πριν πάω εγώ για ύπνο να του τα βγάζω. Για να δούμε αν θα λειτουργήσει έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου