Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Κόλπα για να καθαρίζουμε τα δόντια και τ'αυτιά τρίχρονων νηπίων

....τα οποία βέβαια, εάν δεν εφαρμόσεις αυτά τα κόλπα, δεν ανοίγουν το στόμα τους για να τους καθαρίσεις τα δόντια, ούτε κάθονται ακίνητα για να τους καθαρίσεις τ'αυτιά (υποθέτω βέβαια ότι υπάρχουν και παιδιά που πλένουν τα δόντια τους και καθαρίζουν τ'αυτιά τους χωρίς κόλπα).
    Όσον αφορά τα δόντια, κάθε βράδυ κυνηγάμε ζαχαρούληδες, οι οποίοι είναι ανάλογοι με τα ενδιαφέροντα κάθε παιδιού. Στο στόμα του ενός οι ζαχαρούληδες μεταμορφώνονται σε τέρατα και σούπερ ήρωες ή σε αντίστοιχους κακούς και πηγαινοέρχονται ανάμεσα στα δόντια και προσπαθούν να τα τρυπήσουν με διάφορα εργαλεία- όπλα. Στο στόμα του άλλου οι ζαχαρο ύληδες είναι αλλοδαποί και έρχονται από διάφορες χώρες ανάλογα με τις λιχουδιές που παράγει η χώρα τους και προσπαθούν και αυτοί να τρυπήσουν τα δόντια.
   Οπωσδήποτε οι πιο άγριοι ζαχαρούληδες είναι αυτοί που τρυπώνουν στα πίσω δόντια, αυτοί θέλουν πολύ κυνήγημα και διαθέτουν άγρια και πονηρά όπλα. Στα μπροστινά (εύκολα στο καθάρισμα δόντια) διαβιούν μικρά ζαχαράκια ή γριές ζαχαρούλες που τις καθαρίζεις εύκολα και γρήγορα.
    Όσον αφορά τα αυτιά, ανάλογα με το πόσο βρώμικα είναι, η μαμά κάνει την ανάλογη μουσική. Περιμένουν δε αυτά με αγωνία να δουν πόσο βρώμικα αυτιά είχαν σήμερα και ποια μουσική θα παίξει. Εννοείται ότι η πιο αστεία και παρατεταμένη μουσική παίζει στα πιο βρώμικα αυτιά που θέλουν περισσότερη ώρα καθάρισμα.
   Για τη μύτη δεν έχουμε βρει ακόμη κόλπο. Το καθάρισμά της και ο ορός γίνονται με φασαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου