Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Χυμός ρόδι και ο εγκέφαλος των μωρών

Μεταφράζω από ένα αμερικάνικο άρθρο:

Ρόδι για προστασία του εγκεφάλου των μωρών.
Η προωρότητα και διάφορα νεογνικά προβλήματα μπορεί να θέσουν τον εγκέφαλο του μωρού σε κίνδυνο για ορισμένα είδη εγκεφαλικής βλάβης. Εάν υπάρξει έλλειψη οξυγόνου λόγω όχι καλά αναπτυγμένων πνευμόνων ή φτωχής λειτουργίας κυκλοφορικού συστήματος ή δύσκολες συνθήκες τοκετού, ο εγκέφαλος του παιδιού μπορεί να μην πάρει το οξυγόνο που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του (ισχαιμική υποξία). Μια μελέτη που έγινε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Washington απέδειξε ότι οι μητέρες που έπιναν χυμό ρόδι βοήθησαν το νεογνό να γίνει πιο ανθεκτικό σ'αυτές τις καταστάσεις και ν'αποφύγει τις καταστροφικές συνέπειες της έλλειψης οξυγόνωσης του εγκεφάλου.
Επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι ο χυμός ρόδι αναστέλει τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων που οδηγεί στη νόσο Αλτζχάιμερ. Όπως επίσης και ότι τα αντιοξειδωτικά του ροδιού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τ εγκεφαλικά κύτταρα. Έτσι παρατηρείται και βελτίωση της μνήμης.

Φαίνεται λοιπόν η σύνδεση των συστατικών του ροδιού με τη λειτουργία του εγκεφάλου. Λοιπόν ποτέ δεν είναι αργά για ν'αρχίσει το παιδί να πίνει φρέσκο χυμό ρόδι κάθε μέρα από τον Οκτώβρη μέχρι το Γενάρη που τελειώνουν τα ρόδια.
Εγώ είχα ακούσει παλιά ότι ο χυμός ροδιού χρησιμοποιείται για ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις σε χώρες που ήταν πολύ μπροστά στις έρευνες για τις παθήσεις αυτές. Οπότε από τότε που επιτράπηκε να πίνουν τα παιδιά (όταν ήταν μωρά) χυμούς, ξεκινήσαμε το χυμό ρόδι σχεδόν κάθε μέρα όλο το φθινόπωρο μέχρι και το Γενάρη.
Ό,τι μπορούμε κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου