Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Πρέπει να φορέσουμε γυαλιά

Πήγαμε λοιπόν στην παιδοφθαλμίατρο να δούμε τι θα γίνει με τις ασκήσεις των ματιών και τον οπτομέτρη. Μας είπε ότι δεν χρειάζεται ασκήσεις, ότι τα μάτια είναι ολόσια όταν κοιτάει μπροστά και κάτω, όσον αφορά το επάνω που του φεύγουν όταν είναι άρρωστος κλπ δεν εμπίπτει σε πρόβλημα των ματιών, εξάλλου το κοίταγμα προς τα πάνω δεν είναι λειτουργική θέση. Τους οπτομέτρες απ΄ ότι κατάλαβα τους θεωρεί, ας το πω ότι δεν έχει καλή γνώμη.
Έλα όμως που η παιδονευρολόγος μας είπε να κάνουμε ασκήσεις, και αυτή είναι η βασική γιατρός του παιδιού. Άντε να δω τι θα κάνω τώρα. Πόσο κουραστικές είναι αυτές οι διαφωνίες των ειδικών κι εσύ να πρέπει τώρα να κάνεις μόνος σου το γιατρό και να εκτιμάς την κατάσταση.
Μιας και πήγαμε γι'αυτό το θέμα, μας έκανε και την εκτίμηση των οφθαλμών των 3 ετών. Δυστυχώς ο αστιγματισμός που είχε παραμένει και σ'αυτή την ηλικία δεν μπορεί να αφεθεί έτσι. Πρέπει να φορέσει γυαλιά. Μου ήρθε να βάλω τα κλάματα. Γυαλιά στα μάτια, νάρθηκες στα πόδια όλη νύχτα, τι να πρωτοδεχτεί ένα τρίχρονο παιδάκι και τι να πρωτοσυνηθίσει.....
Ευτυχώς που μας είπε ότι δεν χρειάζεται να τα φοράει όλη την ώρα, αλλά μερικές ώρες την ημέρα. Θεωρεί ότι θα βοηθήσουν την οπτική του οξύτητα. Σκέφτομαι λοιπόν ν'αρχίσουμε με κάποιες από τις ώρες που διαβάζει και που βλέπει dvd. Να δούμε πώς θα το δεχτεί. Επίσης αποφάσισα να κάνουμε τα γυαλιά με τον καινούριο χρόνο, να συνηθίσει πρώτα την ιδέα από τα ναρθηκάκια, μην του πέσουν όλα μαζί.
Η ιστορία δε αυτή με τα ναρθηκάκια, άλλη πονεμένη κατάσταση. Θα τα διηγηθώ στην επόμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου